Igazgyöngyösök portugáliai útja

Az Igazgyöngy AMI két tanulója, Kovács Kitti (Tépe), és Pintye Dóri (Berettyóújfalu) nyert meghívást a portugáliai Vouzelában megrendezett Nemzetközi Gyermek Képzőművészeti Biennáléra. Az előzetes pályamunkák értékelésén Kitti arany, Dóri ezüst minősítést kapott, az erről szóló tanúsítványokat Vouzelában, a Városházán vehették át. Az egyhetes program nagy élmény volt. A repülőút, a sokféle nemzetiségű gyermek, a kirándulások, az óceán, a másfajta ételek… mind új volt a gyerekek számára. Az ott tartózkodás során Vouzela és a környék jellegzetes épületeit, utcáit kellett rajzolniuk a gyerekeknek, az alkotásokat végül utcai kirakodáson láthatták az ott lakók, aztán ezeket is zsűrizték. Itt Kitti negyedik helyezést ért el, Dóri pedig elismerő oklevelet kapott. A gyerekeket L. Ritók Nóra kísérte el, akinek szintén élmény volt, hiszen öröm volt ilyen szép helyen dolgozni a gyerekekkel, irányítani a figyelmüket ebben a számukra ismeretlen világban, és fontos volt az iskola kapcsolatépítésében is. Ők voltak a 14. és 15. igazgyöngyösök, akik az utóbbi nyolc évben képviselhették Magyarországot Portugáliában.