2011-es év

„Roma tehetségműhelyek és fiatal roma tehetségsegítők támogatására”

Oktatásért Közalapítvány

NTP-OKA-XXIII

A projekt keretében a toldi óvodába járó gyermekek fejlesztése, tehetséggondozása történt. A gyerekek mindegyike hátrányos helyzetű és roma, sok közöttük a halmozottan hátrányos helyzetű is.

Működési költség

NCA-EA-11-0604

A támogatás felhasználása elsősorban a mélyszegénységben élő gyerekek esélyteremtéséhez kötődött. Ennek, illetve támogatóknak a segítségével alapítványunk a támogatási időszak alatt a berettyóújfalui kistérségben, mintegy 250 gyermeknek a felzárkóztatását tudta segíteni. Más támogatóktól kapott adományokat tudtunk a krízishelyzetben levő családokhoz kiszállítani, illetve a felajánlóktól Berettyóújfaluba szállítani. Alapítványunk esélyegyenlőségi munkáját gyakran támogatják Önkéntesek. A támogatási időszakban is több olyan akciónk volt, amikor az adományok szétválogatásában, képzőművészeti szabadidős programok szervezésében, az adományok családokhoz való eljuttatásában voltak önkéntes segítőink. A támogatásból az ő étkeztetésük egy részét fedeztük. Az alapítvány működéséhez elengedhetetlen könyvelési költségek fedezése is ebből a keretből történt. Mivel az alapítvány tevékenységében az utóbbi időben a szociális rész felerősödött, ezért szükségét éreztük annak, hogy az alapító okiratunkban módosítást tegyünk. Az eljárás ügyvédi díja is innen került finanszírozásra.

Társadalmi kerek-asztal

NCA-DP-11-B-0006