Pillanatfelvételek az alapítvány munkájából

Sokáig hezitáltunk azon, hogy megmutassuk-e fotókon mindazokat a problémákat, amelyek ellen nap, mint nap küzdünk. Féltve az érintetteket, az amúgy is egyre romló közhangulatban, eddig nem mertünk belevágni. Egy ideje azonban úgy érezzük, nem elég beszélni a gondokról, nehézségekről, ezért az Igazgyöngy Alapítvány csapata elérkezettnek látja az időt arra, hogy képekben is megmutassa ezt, mert szeretnénk minél hitelesebb képet adni a munkánkról, illetve azokról a problémákról, amelyek ellen küzdünk évek óta, minden nap.

Számunkra elsődleges, hogy a krízishelyzeteket és problémákat megmutató fotók ne sértsék az érintett emberek személyiségi jogait, ezért csak olyan fotókat közlünk honlapunk tematikusan szerkesztett fotótárában, amelyeken nem ismerhetőek fel a problémákban érintett személyek, negatív élethelyzetekben.

Továbbra is fontosnak tartjuk azonban a művészeti iskolánkban tanuló gyermekek sikereit, örömeit bemutatni, ezért a róluk készült képeket ezután is a megszokott módon és formában töltjük fel oldalunkra. Ugyanígy szeretnénk bemutatni a felnőttekkel végzett munkánk sikereit, örömeit, eredményeit is, legyen szó akár közösségfejlesztésről, kertprogramról, biobrikettről, kézművesmunkákról, roma kultúráról, vagy bármi más területről.

Oktatás

Szabadidős tevékenység

Közösségfejlesztési tevékenység

Kirándulás

no images were found

Ami ellen küzdünk…

Gyermekek alvóhelyei

Azt gondoltam, a világ gyermekeinek alvóhelyeit bemutató, James Mollison híres fotósorozatára reflektálva válogatok párat Magyarországról is. Mert ezek a különbségek nálunk is kimutathatók. A munkánk területe miatt a gazdagabb rétegekből nincsenek fotóink. A szegényekből annál több. Olyan helyekről, ahol egy szobában van az alvóhely, és a konyha, és az egész család itt alszik. Mert csak itt van fűtés. Ahol előfordul, hogy nincs áram. Ahol az újszülötteknek nem jut kiságy. És ritka, hogy valaki egyedül birtokoljon egy fekhelyet. Ahol lábtól is fektetik a gyerekeket, hogy elférjenek. Európa, Magyarország, 2013.

Önfenntartási programok

SZUNO