Tevékenység

Az utóbbi évek sajátos modellfejlesztése a mélyszegénységben élő gyerekek és családjaik integrációjára irányul. Ebben a családgondozás-stratégiaszerű intézményi együttműködés-oktatás hármas pillére a meghatározó.

A családgondozás terén végzett munkánk eredményeképp pozitív változások indultak el a kapcsolatrendszerünkben élő családok életében. Látványosan javult a lakókörnyezet képe, sikeres a kiskert-, ösztöndíj-, villanyóra visszakötési-közösségfejlesztő- stb. programunk, biobrikett-készítő programunk most indul, és dolgozunk munkahelyteremtésen is. Ebben az esélyteremtő munkában sok civil támogatónk van, és cégekre is számíthatunk.

Az intézmények együttműködésében az esetek megoldásain túl a társadalmi kerekasztalok egyeztetései is sokat segítenek. Próbáljuk a hivatali protokoll és a civil szféra között együttműködési pontokat megkeresni.

Az esélyteremtő munkát a kezdetektől végeztük, 3 évvel ezelőtt azonban rendszerbe állítva modell-fejlesztésbe kezdtünk. Ennek egyes elemeit a kistérség több településén alkalmazzuk, teljes körű fejlesztésre Told települést választottuk ki.

Miért éppen Told?

Az a helyzet, ami Told településen kialakult a cigány integráció szempontjából mélypontnak tekinthető. A település minden olyan problémát magában hordoz, ami ma a cigányokhoz kötődik. Alapítványunk három éve kezdett a településen dolgozni, egyre több és több területen próbálva elmozdítani a kialakult helyzetet. Az oktatás, a munkahelyteremtés, a szolgáltatások elérése, a lakókörnyezet, a közösségfejlesztés, a szemléletváltás elősegítése, a bűnözés, az agresszió visszaszorítása mind újabb és újabb problémákat és megoldási próbálkozásokat adtak. A három éves munkának már vannak eredményei. Úgy véljük a folyamatos jelenlét és a munkahelyteremtés újabb lendületet adna ennek a munkának. A munkánk megfelelő dokumentálásával, Jó gyakorlataink leírásával reményeink szerint máshol is adaptálható tudást adhatnánk modell-fejlesztésünkkel.

Jó gyakorlataink

Önfenntartás – hasznos tippek

3 thoughts on “Tevékenység

1. Hello.
    My name is Pepe.I own a tiny eatery in Lincoln Nebraska U.S.A.
    I recently became aware of your program ,and love what you are doing.It would be such an honor for me if I could purchase a painting ,or two to display in my humble bistro.Are there any paintings for sale?If so.How may I go about purchasing?
    Gracias.
    Pepe

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.