Biomass briquettes

14 thoughts on “Biomass briquettes

1. nagyon jó amit csináltok énis sokat csinálok de én egy kicsit másképen karton papirral szines papir uság papiral ösze tépve 2 napig áztatni utána beton keveröbe pépesitem utána hozá keverek fürészport vagy forgácsot vagy fa apritékot utána préselek

2. Szeretnék az önkormányzat vállalkozásáról több információt. Megkeresnék több ilyet és próbálnám elmagyarázni nekik a előnyöket. Ez nagyon remek lehetőség. Lehet, hogy jövőre magam is megpróbálnék összehozni egy ilyen vállalkozást.

3. Gratulálok !!
    Mi is szegénységben élünk és meg fogott ez a lehetőség!!
    Lehet ha az egészségünk megengedi neki vágunk jövőre!!
    Sok-sok sikert a falusiaknak és nagy kitartást !!Csak gratulálok!!
    Üdvözletem önöknek!
    Baranyainé

4. Gratulálok ! Hol lehet beszerezni ilyen présgépet házi használatra . Körülbelül mennyibe kerül a házi- kézi présgép ? Nyugdíjas vagyok . Fontos lenne .

• Kedves János!
      Az interneten “papírbrikett prés” kulcsszóval találhat különböző présgépeket. A legegyszerűbb fajta már 10 ezer forint alatt megvásárolható. Ami egyszerre több brikettet nyom az pár tíz ezer forintba kerül.

5. Üdvözlet, nagyon jónak találom az ötletet, fölleg a fent tarthatósága végett! Egy kérdés, ha szeretnék önöktől télre fűtőanyagot vásárolni, lenne e erre lehetőség? Üdvözlettel, és sok sikert!

Csizmadia András

• Kedves András! Egyenlőre az a célunk idén, hogy a falu nagyrészét ellássuk tüzelővel.. De ha a jövőben sikerül hatékonyabbnak lennünk, akkor akár eladáson is fogunk gondolkozni (bár a szállítás miatt ez csak a közelben élőknek érné meg valószínűleg).

6. Gratulálok!
    Próbálkozom magam is papírbrikettel szintén betonkeverővel. Idén kerül először a saját brikettem felhasználásra. Persze magam kicsiben csinálom.

Üdvözlet

7. Északi ország részbe nagy a szegénység mivel vállalkozó vagyok megláttam ezt az olcsó fűtési lehetőséget..szeretnék többet tudni róla és milyen támogatással tudnám ezt megvalósítani…kíváncsian várom válaszát…Üdv.Pappné

8. Üdvözlet,

L Ritók Nóra egyik blogbejegyzésében azt irja, hogy szűkében vannak az újságpapirnak és reméli, hogy fognak tudni többet szerezni. Emliti, hogy a karton nem jó annak a ragasztó tartalma miatt.

A Magyar Nemzeti Bank a kivont bankjegyeket ledarálja, téglaformába préseli, és fűtésre felajánlja.
    Ezek pl. az MNB nyilt napjain szabadon elvihetők, én legutóbb két ilyen daráltpénz-téglát is hazavittem.

• Thank you for your comment. I have seen a documentary about your work in Nepal, and it is truly impressive. As I saw you are also using briquettes for heating (not just cooking as in most countries). We would welcome any experiences you have, as it will be our first winter heating with briquettes in Told. — Nora