Kiállítások

Folyamatosan számolunk be diákjaink és  tanáraink kiállításairól.

Tanáraink kiállítása

• A Nagyvárad és Berettyóújfalu által közösen – a Magyar Kultúra Napja alkalmából – szervezett egész hetes programsorozat részeként január 22-én kiállításon vettünk részt Nagyváradon, Alkotni jó címmel az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola munkatársainak alkotásaiból készített válogatással
  • Az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak, munkatársainak alkotásaiból kiállítás megnyitója 2013. december 18-án 17.00 órakor lesz a Nadányi Zoltán Művelődési Központban.
  • 2013. január 24.  – “Alkotni jó” – tanáraink kiállítása a Bihari Múzeumban
  • 2012. április 12. Igazgyöngyös rajzokból nyílt kiállítás a Claro Galériában.
  • 2012. március 29. L. Ritók Nóra grafikusművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Wesselényi Szakközépiskolában,
  • 2012. február 08 – 24-ig a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde Ovigalériában Kovács Lajos és Rácz Erika kiállítása
  • 2012. január 30. – 2012. február 24-ig a Kós  Károly Művészeti Szakközépiskola és Kollégiumban Alkotó Pedagógus kiállítás, ahol Kovács Lajos és L. Ritók Nóra képviseli az Igazgyöngyöt
  • 2011. december 12. – 2012. január 3. Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény pedagógusainak karácsonyi kiállítása Berettyóújfaluban a Nadányi Zoltán Művelődési Központban
  • L. Ritók Nóra kiállítása DMK Józsai Közösségi Házban 2011. 10. 25-től 2011. 11.15-ig.
  • Ujhelyi Sándor kiállítása a Nadányi Zoltán Művelődési Központban 2011. október 21.
  • 2011. január 20-án nyílt meg „A mi meséink – alkotások a nyomor széléről” című kiállítás a Debreceni Egyetem Élettudományi Központjában, a debreceni Esélyek Háza szervezésében.
  • Hagyományos karácsonyi tanári kiállításunk „Alkotni jó” címmel 2010. decemberében a Nadányi Zoltán Művelődési Központban.
  • A Szociálpolitikai Intézetben állandó kiállítást nyitottak tanítványaink munkáiból. 2010. december.

Tanulóink kiállításai

• 2014. május 01. A Dunai Regattán, a Zöld Liget sátrában
  • „A világ, ahogy mi látjuk” Az Újpesti Kulturális Központ – Ifjúsági Ház – Új Galériájában december 2-án 16 órától sor került  iskolánk tanítványainak munkáiból készített kiállítás megnyitójára.

• A X. Országos Ifjúsági Kézműves Pályázathoz kapcsolódva a bőrműves és fazekas szakma pályázóinak, képviselőinek, a mesterség iránt érdeklődőknek 2013. szeptember 13-án országos ifjúsági bőrműves és fazekas konferenciát rendeztek:
  • kiállítás, díjátadás, szakmai program várta vendégeit Nádudvaron.
    Ezen a pályázaton tanítványunk, Berke Orsolya (felkészítő tanára Török Zita), a 11-15 évesek kategóriájában 3. helyezést ért el. Az alkotások november 29-ig voltak láthatók Debrecenben, majd Budapesten kerültek  bemutatva a Néprajzi Múzeumban.
  • Szeptember 3-20-ig volt látható a pécsi kiállításunk, ahol az „Álom” című anyagunkat mutathattuk be.
  • Nagy vásznak 2013 – NTP-AMI-12-0028 pályázat keretében 1,5 x 1,5 méteres akrilképek készültek kooperatív munkában – és 25 A/3-as rajz az évzárón került kiállításra.
  • Gyerek ARC – A kiállítás megnyitója és a díjátadó ünnepsége 2013. május 25-én (szombaton) volt Budapesten a Millenáris Park EU Pont épületében.

• 2013. május 11. “Egy kép – egy arc”
  • 2012. november-december ELTE Illyés Sándor Szakkollégium
  • 2012. március 29. A Gyermekek Háza Tavaszi Fesztiválján ismét felléptek társas- és cigány táncosaink. A rendezvényen sor került kiállítás megnyitására is. A berettyóújfalui Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a pesthidegkúti Gyermekek Háza Alternatív Alapozó Program hetedik közös kiállítását megnyitotta Bodóczky István képzőművész, tanár március 29-én 14 órakor.
  • 2012.február 23. Pécs – “Sikerek és kihívások a gyermekszegénység elleni küzdelem terén”, a konferencia keretében sor került az “Álom és valóság gyerekszemmel” kiállításra.
  • 2011. december 19-én a Nagyrábéi Művelődési Házban kiállítás sárréti roma gyerekek az Igazgyöngy Művészeti Iskola növendékeinek munkáiból Kisebbségek napja 2011. A mi meséink címmel
  • 2011. november 25-26. “Van másik iskola” – diákjaink képei Budapest AKG-n
  • 2011. november 18. Tehénnap: Tanítványaink munkáiból A rét c.  kiállítás
  • 2011. november 12. Tanítványaink képei Székesfehérváron a kreatív-animáció napon.
  • 2011. november 12. Galánta: Kiállítással egybekötött szakmai nap
  • 2011. november 10. Igazgyöngyök a Volvo Galéria és Szervizben
  • 2011. október 13. Szegedi konferencia – kiállításunk is volt
  • 2011. október 8. Roma Tehetségnap – konferencia, ahol ki is állíthattunk
  • 2011. szeptember 21. London a vizuális kutatási módszerekkel foglalkozó II. nemzetközi konferencián az előadásokon kívül tanítványaink alkotásaiból ki is állíthattunk.
  • 2011. augusztus 29. “Tehetségekkel a közösségért” a zárókonferencián tanítványaink alkotásaiból kiállítottunk
  • Mi meséink – Alkotások a nyomor széléről (Ördögkatlan fesztivál) 2011. augusztus
  • “Szárnyaló képzelet” XIX. Kék Madár fesztivál 2011. június
  • “A mi meséink” Strasbourg 2011. június
  • Kiállítottunk az In Sea nemzetközi vizuális nevelési konferenciáján Budapesten
  • Kozármislényben “A mi meséink” című kiállítás 2011. májusban
  • Szigetszentmiklóson a Battyány Kázmér Gimnáziumban 2011. februárban
  • 2011. január 20-án nyílt meg „A mi meséink “– alkotások a nyomor széléről” című kiállítás a Debreceni Egyetem Élettudományi Központjában, a debreceni Esélyek Háza szervezésében.