“Egy lépéssel előrébb” – Kiemelt programok

“Egy lépéssel előrébb” – Ifjúsági szolgáltatások a toldi integrációs modellhez társulva című TÁMOP – 5.2.5/B-10/2-2010-0187 számú pályázat

Célcsoport: 12-29 éves korosztályú társadalmi-szociális hátránnyal küzdő fiatalok.

A projektben olyan programok szervezése történik, melyek biztosítják a szabadidő helyes eltöltését, fejlesztik a kreativitást, a családtervezés tudatosságát és az eddig feltárt tehetségek gondozását.

“Egy lépéssel előrébb” TÁMOP-5.2.5/B-10/2-2010-0187 projekt

Az Igazgyöngy Alapítvány a gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját segítő pályázati kiírásra a toldi integrációs modell továbbfejlesztésére támogatást nyert a TÁMOP-5.2.5/B-10/2-2010-0187 projekt keretében, 43 100 000 Ft-os keretösszeggel. A projekt megvalósításának időszaka 2012.06.01. – 2014.05.31. A projektben, melynek címe „Egy lépéssel előrébb” a 12-29 éves korosztályú társadalmi-szociális hátránnyal küzdő fiatalok érdekében olyan alacsony küszöbű szolgáltatásokat nyújtanak, melyek hozzájárulhatnak a fiatalok esélyinek növeléséhez és a település jelenlegi állapotának pozitív megváltoztatásához. Ez jelenti a felkereső jellegű kapcsolattartás mellett a folyamatosan biztosított információk elérését, és különféle programszervezéseket, melyben fejlesztések, családtervezési és gondozási képességek, társadalmi részvételre irányuló ismeretátadások, szabadidő-szervezések, közösségszervező programok, tehetséggondozás, felzárkóztatás folyik majd. A projekt szoros kapcsolódási pontokkal működik majd az alapítvány egyéb esélyteremtő kezdeményezésével.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A program zárásához

BorítóEgy lépéssel előrébb_belívek